Wij verkopen auto's in de best denkbare conditie

"De allergoedkoopste auto's in hun soort staan zodoende nooit bij ons. Wel de allerbeste."

Wij verkopen auto's in de best denkbare conditie

Onze kracht...

Oog voor schoonheid en detail

Een bevriende autohandelaar uit de USA zei me eens: “ If I want to make a profit on a car, used or new, I’ll have to screw you over, wich I will”. Oftewel: “Als ik winst wil maken op een auto, nieuw of gebruikt zal ik je moeten belazeren, en dat doe ik dan ook”.

Ik kàn en wil me dat niet permitteren. Behalve dat het slecht is voor m’n goede naam, slaap ik er slecht van. Serieus. En dat is het me niet waard. Al mijn auto’s worden verkocht in de best denkbare conditie. Dus, óf ik koop ze goed in, óf ik breng ze in optimale staat. En als er uiteindelijk toch nog iets aan mankeert zeg ik dat erbij. Als er aan een auto door mij iets gerepareerd of bijgespoten is wijs ik het aan en laat ik foto’s zien van de situatie vóór en na het spuiten. Volkomen transparant. Zo weet je exact wat je koopt, vóór je het koopt. Weinig is zo beroerd als spijt krijgen van de aankoop van een auto omdat je niet goed wist wat je kocht.

Wat u moet weten …

Wij willen graag open en transparant zijn naar onze klanten en daarom hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet die voor u van belang zijn bij de aankoop van een auto bij QBCars. Hieronder geven wij u een duidelijk inzicht in hoe wij te werk gaan en wat u van QBCars kunt verwachten.

Prijzen

Bovenstaande betekent dat we in al onze auto’s tamelijk veel tijd en geld investeren vóórdat ze te koop komen. Daardoor kunnen we niet meedoen met de prijsvechters. De allergoedkoopste auto’s in hun soort staan zodoende nooit bij ons. Wel de allerbeste. Daardoor staan ze ook wat langer en dit geeft de koper de tijd rustig na te denken over aankoop en te vergelijken met goedkopere exemplaren bij andere verkopers. Ervaren kopers weten dat goedkoop duurkoop is, maar toch, de lage aankoopbedragen bij sommige handelaren zien er telkens weer aanlokkelijk uit. Zo willen kopers nog weleens meedoen aan een soort ‘race’ om de goedkoopste te pakken te krijgen, iets waarvoor ze uiteindelijk nagenoeg altijd de rekening gepresenteerd krijgen in de vorm van achterstallig onderhoud. Wat niet wegneemt dat er zo nu en dan inderdaad koopjes op de markt zijn waarmee je gewoon mazzel kunt hebben. Me een auto van ons haalt u de volgende reguliere onderhoudsbeurt zonder nare verrassingen.

Op al onze auto’s mag u een bod uitbrengen; u kunt ons niet beledigen. Serieuze biedingen nemen we serieus en grappig bedoelde ook. U krijgt altijd een reactie, want we vinden het nogal wat als mensen ons hun goede geld willen betalen voor één van onze auto’s. En ook een grappig bedoelde bieding is een bieding.

Oh ja, nog een laatste dingetje: “rijklaarmaakkosten”! Een auto aanbieden voor € 19.950,- en er dan nog even € 595,- ‘rijklaarmaakkosten’ bovenop doen. Wat is dat voor onzin? Zijn die auto’s dan niet al rijklaar? Onze prijzen zijn uiteraard all-in, onze auto’s rijklaar voordat ze in de verkoop komen. Geen gezeur.

Inruil

Net als bij alle andere aankopen zijn we ook bij de inkoop van inruilauto’s zeer kritisch. Bijna kieskeurig. We ruilen niet per definitie alles in. Ook met uw inruiler moeten we ‘iets’ hebben. Want ook uw inruiler willen we met een goed gevoel aan een nieuwe eigenaar kunnen verkopen.

Fiscaal

Wanneer u een auto van 15 jaar of ouder zakelijk gaat rijden, dan geldt een bijtelling van 35% over de waarde in het economisch verkeer. Dat lijkt een hoog percentage, maar omdat de bijtelling geldt over de ‘dagwaarde’ van de auto en niet over de oorspronkelijke nieuwwaarde kan dit niettemin zeer interessant voor u zijn.

Bij een auto tot 15 jaar betaalt u bijtelling over de oorspronkelijke nieuwwaarde c.q. de catalogusprijs. De percentages lopen uiteen van 4% voor uitstootvrije auto’s naar, 7%, 14%, 20% of 25%, afhankelijk van de CO2 uitstoot.

Let op! BTW-Correctie:

Ondernemers die hun auto zakelijk rijden en bijtelling betalen moeten rekening houden met de zogenaamde ‘BTW-correctie’.  Zij rijden zowel privé- als zakelijke kilometers rijdt waarover BTW teruggevraagd wordt. De kilometers die u privé rijdt en waar u dus eigenlijk geen BTW over terug kunt vragen worden middels de BTW-correctie gecorrigeerd. De regel is een zogenaamde forfaitaire en wordt alsvolgt berekend:

Indien u een “marge-auto” koopt waarvan u bij aankoop géén BTW kunt  verrekenen, dan moet u 1,5% van de cataloguswaarde als BTW-correctie betalen.

Indien de BTW van uw auto wel verrekenbaar is dan bedraagt de BTW-correctie 2,7% van de cataloguswaarde.

Kiest u voor één van deze twee regelingen dan mag u álle BTW voor gemaakte autokosten zoals brandstof, onderhoud, accessoires en dergelijke terugvragen.

Echter: U kunt er ook voor kiezen om middels een sluitende kilometerregistratie de daadwerkelijke verhouding tussen privé- en zakelijke kilometers aan te tonen. In dit geval kunt u de BTW over de gemaakte autokosten naar rato van het percentage zakelijke kilometers terugvragen.

Garantie

Op papier ziet garantie er mooi uit, maar in de praktijk hoor je er de vreselijkste verhalen over. Kopers die betalen voor garantie maar die bij een claim gewoon weggestuurd worden. De verkoper wil geen cent meer uitgeven aan een auto zodra deze verkocht is. Garantie of niet. Vreselijk.

Bij iedere verkoop leveren wij maatwerkgarantie, afhankelijk van de geleverde auto en rekening houdende met uw specifieke wensen. De één wil veel- de ander juist weinig garantie.

U kunt kiezen uit een drietal soorten garantie:
1. Drie sterren: 6 maanden volledige garantie tot een maximum van 10.000 kilometer en € 2500 inclusief onderdelen, arbeidsloon en BTW.
2. Twee sterren: 3 maanden volledige garantie tot een maximum van 10.000 km en € 2500 inclusief onderdelen, arbeidsloon en BTW.
3. Eén ster: 3 maanden volledige garantie op et draaiende gedeelte van motor en versnellingsbak tot een maximum van 5000 kilometer en € 1250 inclusief onderdelen, arbeidsloon en BTW.

Soms bieden we ook auto’s aan zonder garantie. Maar nog altijd heeft de auto een verse APK zonder aandachtspunten. Ook over de staat van auto’s zonder garantie zijn we volkomen helder. Nog steeds weet u precies wat u koopt.

Korting zonder garantie.

In feite is garantie natuurlijk niets anders dan een soort verzekering. Alles heeft zijn prijs.
Dus zou u er ook voor kunnen kiezen en auto te kopen zonder garantie. U neemt dan zelf de volledige verantwoordelijkheid. Garantie is geen verplichting. De driesterrengarantie vertegenwoordigt een waarde van € 600, de tweesterren € 300 en de éénster € 150
Wanneer u gebruik wilt maken van deze korting dan dient u dit vooraf kenbaar te maken.

Beloftes

We beloven u een aantal dingen. En we zetten ze hieronder even neer, zodat u ons eraan kunt houden:

Al onze auto’s zijn in perfecte staat van onderhoud (gebracht)
Waar het kwaliteit betreft zijn we nogal rigide; we houden consequent vast aan onze strenge kwaliteitseisen.
Eventuele gebreken of verrichte reparaties vertellen we u er eerlijk bij
We gaan u geen transacties (of nog erger: leningen) opdringen
We houden ons (en u) aan gemaakte afspraken
Garantie is bij ons ook garantie.

Collega's, concurrenten?

Wij geloven in samenwerking. De geschiedenis leert dat elkaar zwaar beconcurrerende ondernemingen allebei nadeel van ondervinden van die concurrentiestrijd. Soms gaat er dus een auto naar een collega omdat deze beter in zijn voorraad past. En andersom nemen wij ook weleens een auto van een collega over omdat wij er wel iets mee hebben en betreffende collega niet. Wij denken ook dat het voor u verstandig is om te vergelijken. Alleen zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Kijk dus vooral ook eens bij onze collega’s!

Om u een beetje op weg te helpen doen we onderstaand alvast een paar suggesties:

Marco Hof Sportscars en youngtimers
Erik Nijkamp Auto’s
Autobedrijf Terpstra sexbierum, Hessel Terpstra
Cartoen, Jan Bleeker
Auto Timon, Timon Visser
Klaas de Poel